Aanbod workshops bij Foto Aartsen

In de regel worden de workshops gehouden op Dinsdagavonden van 19.15 uur tot ca. 22.00 uur.
Alle workshop worden gegeven door ervaren mensen in de fotografie danwel beeldbewerking.

Voor alle workshops heeft u een digitale camera nodig.

Alle workshop vinden (tenzij anders vermeld) plaats bij Foto Aartsen in de Boterhoek 12 te Best.

Fotoworkshop Basis deel 1 – de échte basis
3 avonden – kosten € 109,00

Bijna alle fotocursussen beginnen met de techniek. Een foto die scherp en goed is belicht, is alleen niet per definitie een goede foto…daarom hebben wij het omgedraaid. Wij willen je eerst leren fotograferen en gaan daarna pas focussen op de technieken. De échte basis kun je dus niet alleen volgen met een uitgebreide camera, maar ook met een compact camera. Wil je beter leren fotograferen, maar hoef je niet zo nodig van de automatische stand af? Ook dan is dit een uitstekende cursus.

Meer informatie

Fotoworkshop Basis deel 2 – foto’s maken met bijzondere effecten
2 avonden + praktijkavond – kosten € 119,00

Sommige foto’s kun je simpelweg niet maken op de automatische stand. Zoals bijvoorbeeld een foto waar je bewust een lange sluitertijd gebruikt of een foto waar je een onscherpe achtergrond wilt hebben. Het gebeurt ook dat de camera er volledig naast zit met zijn belichting. We leren je daarom niet alleen de technieken, maar ook hoe je deze kunt toepassen. Verder sluiten we af met een praktijk avond om de theorie in praktijk te brengen.

Meer informatie

Fotoworkshop Basis deel 3 – de verdieping
2 avonden – kosten € 69,00

Ken je de basis van de fotografie, de belangrijkste instellingen en wil je graag nog wat meer verdiepen? Dan is dit de cursus voor jou! De cursus bestaat uit twee lessen en sluit perfect aan op deel 2 van de fotocursus. Deel 1 en 2 van de fotocursus helpen je een goed eind op weg om beter te leren fotograferen. In korte tijd maak je grote stappen, je wordt technisch beter en ontwikkelt een echte fotografische blik. In deze cursus behandelen we interessante instellingen en technieken die nog niet aan bod gekomen zijn tijdens deel 1 en 2. Verder gaan we in op wat geavanceerde technieken die nuttig en leerzaam zijn om nog meer uit je fotografie te halen!

Meer informatie

Workshop Flits Fotografie
1 avond – kosten € 59,00

Flitsen is meer dan een redding in het donker. Je kunt bijvoorbeeld midden op een zonnige zomerdag bij het fotografen een flitser gebruiken. Voor een invul lichtje, om slagschaduwen te voorkomen of om een bepaald effect te bereiken.

Meer informatie

Workshop Macro Fotografie
1 avond – kosten € 59,00

Macrofotografie is één van de makkelijkste manieren om aan je onderwerp te komen, maar één van de moeilijkst uit te voeren vormen van fotografie. In deze cursus leer je hoe je macrofotografie toepast en waar je rekening mee dient te houden om de perfecte foto te schieten.

Meer informatie