1 oktober 2014  werd Team Foto Aartsen gelanceerd, en deed in 2015 en 2016 succesvol mee aan de 10e  en 11e  editie van Alpe d’Huzes. Zowel de fietsers als lopers van het team wisten de alpe te beslechten en wisten met het totale team ruim 22.000 euro op te halen voor het KWF.

Ook de inwoners van Best hebben geweten dat team Foto Aartsen aan actieve sponsorwerving deed. Onder andere door acties in de Boterhoek en bij Plus Erwin Kenter kreeg het team enige naamsbekendheid in Best en werden behoorlijke donaties binnengehaald. Ook voor 2017 heeft Team Foto Aartsen het voornemen om KWF te steunen, dit maal door deelname aan Samenloop voor Hoop.

2017: Samenloop voor Hoop 

Team Foto Aartsen heeft voor 2017 besloten een jaar sabbatical te nemen met betrekking tot Alpe d’HuZes. Dit jaar is er besloten deel te nemen aan de Samenloop voor Hoop die dit jaar in Best plaats zal vinden. Ook dit evenement staat in het teken van de strijd tegen kanker en heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. Op deze manier blijft Team Foto Aartsen zich dus inzetten voor het KWF. De kernleden van Team Foto Aartsen (hieronder op de foto) worden hiervoor aangevuld tot een team van 15-20 leden om hiermee 24 uur in estafettevorm te lopen. Deze leden komen o.a. uit de families van de kernleden, medewerkers uit de winkel van Foto Aartsen, en vrienden die het team en het doel een warm hart toedragen.

En via deze weg presenteert het Team zich opnieuw aan de pers en de inwoners van Best. De kernleden van het team zijn ook dit jaar wederom de familie de Laat; Maurice en Ellen beiden eigenaren van de welbekende fotozaak in Best: Foto Aartsen en hun dochter Romy. Daarnaast ook wederom de familie van der Winkel ; Arjan en Margo. Zowel Arjan als Maurice zullen de taak van teamcaptain op zich nemen, dit omdat het team nu ruim 20 deelnemers bevat, hierdoor kan er nog ­­steeds aandacht voor de persoonlijke wensen van de teamleden geschonken worden en blijft de teamspirit hierdoor nog steeds hoog. ­­
Ondanks dit sabbatical-jaar zijn de kriebels om nog een keer deel te nemen aan de Alpe d’HuZes  nog steeds aanwezig dus ……

Ook dit jaar zullen diverse activiteiten volgen m.b.t.  geld- en  sponsorwerving;  zo zullen de teamleden ook dit jaar een gesponsord kledingstuk gaan dragen waarbij sponsoren een plaats achterop kunnen “claimen” door een sponsorbedrag te doneren. Ook zal bij Foto Aartsen de cartridge-actie doorlopen. In de loop van het jaar zullen nog een aantal andere acties volgen waarbij telkens het steunen van de strijd tegen kanker voorop zal staan, o.a. een actie met de verkoop van Wensflesjes. Alle geworven gelden worden 1:1 gestort richting Samenloop voor Hoop, en zullen dus niet ten behoeve van het team worden gebruikt.

Binnenkort zullen de actiepagina’s en de team pagina op de site van Samenloop voor Hoop beschikbaar komen. Ook is de Facebook pagina al in de lucht waarop het team al hun acties en nieuws kenbaar zal maken (www.facebook.com/teamfotoaartsen)

Uiteraard kunnen donaties ook persoonlijk gedaan worden, onder andere in de collecte-box bij Foto Aartsen in de winkel, welke dan 1:1 onder vermelding van “vrienden van TFA” doorgestort zullen worden naar Samenloop voor Hoop. Eventuele sponsoren  die inlichtingen willen aangaande mogelijkheden tot sponsoring  kunnen contact opnemen met Arjan van der Winkel of Maurice de Laat.

Team Foto Aartsen is klaar voor de Samenloop voor Hoop !!! en  Alpe d’Huez ….  maybe we come again !!!